divendres, 3 de gener del 2014

CURS Mediació Intercultural: Processos, fases, tècniques

Mediació Intercultural: Processos, fases, tècniques

NOVES DATES: DEL 17 al 31 de gener
Descripció: Curs orientat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques i pràctiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Es combinaran els continguts teòrics amb dinàmiques i treball de casos pràctics, amb la intenció de capacitar als alumnes per conèixer i aplicar les diferents tècniques que interven en els processos de mediació interpersonal i intercultural.
Horari: Dilluns i divendres de 16 a 20 h.
Total d’hores: 20 hores
Preu:  120 euros*.
*Descomptes (no acumulables):
-10% amb el Carnet Jove
190 euros per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses i monoparentals, voluntaris de La Formiga i antics alumnes.
Lloc realització: La Formiga (c. Elkano, 74, baixos)
Temari
1. La comunicació: La relació. Aspectes, àmbits i moments de la relació. Definició, objectius, components. Sistemes sensorials. Regim de mediació. Nivells lògics. Comunicació intercultural. Llenguatges. Index de referència.
2. Competències interculturals: descentració, prejudicis, estereotips, imatges guies, aproximació al marc referencial de l’altre, espai comú. Mediar i/o negociar. Condicions prèvies.
3. Àmbits on es desenvolupa la mediació.
4. Principis de la mediació. Procès, itinerari i glossari.
5. Perfil de la figura mediadora, rol i funcions, coneixements, habilitats i actituts.
6. Disseny i avaluació d’un procés d’intervenció per part dels alumnes, a partir d’un cas pràctic proposat a classe. Observació de les fases, procés, rol i funcions del mediador.
7. Exposició i reflexió dels casos treballats en grup durant el curs. Avaluació per part del docent i aportacions dels companys. Metodologia: Combina l’exposició de temàtiques amb jocs de rol, treball en grup


FONT: http://www.laformiga.org/cursos-2013/mediacio-intercultural/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada