dissabte, 5 d’octubre del 2013

Portal Europeo de la Juventud

Portal Europeo de la Juventud

Información y oportunidades para los jóvenes en Europa.


Si entre els teus plans de cara al proper curs 2013-2014 hi ha el sortir a Europa, et convidem a “quedar” de forma virtual i organitzar-t’hi l’estada al nou Portal Europeu de la Joventut.
Rentat de caraEl web no és nou però s’ha redissenyat completament: li han rentat la cara i s’han ampliat els recursos informatius per tal que els joves europeus puguin accedir de forma molt més fàcil i intuïtiva a la informació que cerquen. Si has de sortir a algun país europeu per anar-hi a viure, a treballar, a estudiar, cerques beques d’estudi o de pràctiques a algun país europeu, vols fer un programa de voluntariat, etc., ara ho tens tot recollit de forma molt més clara en un mateix portal.
Un fet diferenciador de la generació actual de joves, en contrast amb generacions anteriors, és la cultura de la mobilitat. No fa pas tant, s’educava als joves per desenvolupar els seus projectes de vida al propi país, on la mobilitat no era pas un dels valors prioritaris. I és precisament aquesta informació sobre mobilitat europea el punt fort del portal.
Com navegar pel portalEl portal proporciona informació de 33 països, es pot consultar en 27 idiomes i està organitzat en 8 àmbits temàtics: educació i formació, treball i esperit empresarial, activitats de voluntariat, integració social, creativitat i cultura, participació, salut i benestar i un àmbit més global com és el dels joves i el món..
Aquests àmbits estan presents a totes les planes i despleguen diverses subseccions. Des de la part central s’accedeix a la informació d’àmbit europeu en general, mentre que amb el botó “escull un país” accedim a la informació específica de cadascun d’ells. Cal dir però, que el volum d’informació és diferent en funció de cada país.
La informació d’àmbit europeu està en 27 idiomes, mentre que la informació específica de cada país es presenta en l’idioma propi i moltes vegades també en anglès.
Eines de participacióEl recurs web també proporciona eines d’interacció amb les persones usuàries. Els joves disposen de l’opció de fer preguntes directament sobre qualsevol tema mitjançant la xarxa Eurodesk, participar en la millora del portal o bé estar al dia de totes les novetats a través dels canals a Twitter o Facebook.
Qui sónEl Portal Europeu de la Joventut és una iniciativa de la Unió Europea i el manteniment dels continguts va a càrrec de la Comissió Europea i la xarxa Eurodesk.
Ja ho saps! Si has de sortir a Europa, aquest portal està pensat per a tu, aprofita’l!: http://europa.eu/youth/es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada