dijous, 31 d’octubre del 2013

PLA INSERJOVES

El comissari d’ocupació, afers socials i inclusió, Lászlo Andor, ha aprofitat avui un seminari sobre la garantia juvenil que se celebra a La Hulpe (Bèlgica) avui i demà per tornar a recordar que la seva implementació és “una prioritat” per a la Comissió Europea (veure el seu missatge audiovisual clicant AQUÍ). De fet en aquest seminari s’han trobat representants dels 28 estats membres per parlar d’aquesta eina, que sintèticament suposarà l’obligatorietat d’aquests estats d’evitar que els joves de 16 a 26 anys que acabin l’educació formal o entrin en situació d’atur sobrepassin els quatre mesos sense accedir a una feina, una oferta formativa o un programa de pràctiques. En aquest sentit, Andor recorda que la implantació de la garantia juvenil és obligatòria a partir de 2014 per als països de la Unió que superen el 25% d’atur.
En aquesta línia, el Govern ja va anunciar el seu compromís amb aquest col·lectiu en l’últim Ple del Parlament dedicat a la situació de la joventut, celebrat abans de l’estiu. Ho va fer en concret el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, qui va confirmar que l’executiu pretén acabar la legislatura oferint la garantia juvenil a la totalitat del jovent català, amb l’afegit que en el nostre cas s’ha decidit eixamplar l’interval d’edats i incloure les persones de fins a 30 anys (degut a les especificitats del nostre país). Així, per arribar ja a finals d’any al 50% del total d’aquest segment poblacional, Puig va confirmar en seu parlamentària:
· La posada en marxa, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, del Pla InserJoves, amb una dotació que finalment podria arribar als 50 milions d’euros i que beneficiaria directament a més de 33.000 joves.
· La reserva d’un 25% de places de tots els programes del SOC per a persones de fins a 30 anys, que permetria arribar a prop de 50.000 beneficiaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada