dimarts, 5 de maig del 2015

INFORMACIÓ SOBRE CRJ MAS FONOLLAR

El CRJ Mas Fonollar és un equipament municipal dedicat a la promoció juvenil de la cultura, la creació i l'associacionisme juvenil. Adreçat a joves d’entre 14 i 29 anys, tot i que per a determinades activitats s’accepti la participació de persones de fins a 35 anys.
Adreça: Carrer de Sant Jeroni, núm. 1-3 CP 08923 St. Coloma
Telèfon: 93 385 55 01
Correu electrònic: mas_fonollar@yahoo.es
Horari: de dilluns a divendres de 16.30 a 21h
Compta amb una sala multiservei on està ubicat el Servei d’Informació Juvenil, l’espai telemàtic, sales diverses i buc d’assaig. S’hi ofereixen els següents serveis:
Punt d’Informació Juvenil: Lloc on els i les joves poden adreçar-se per consultar qualsevol dubte o demanda d’informació sobre els serveis que els ofereix la ciutat en matèria d’habitatge, formació, treball, oci i lleure, salut, cooperació i solidaritat, viatges, etc. Al PIJ els dinamitzadors responen les consultes dels i les joves i els indiquen on poden trobar informació més especialitzada sobre la seva demanda. Es poden fer consultes per telèfon, mail o de forma presencial.
Cessió de sales: per a realitzar xerrades, activitats, tallers, videofòrums, etc. Per a utilitzar els recursos i/o espais del Centre s’ha de comunicar al/la dinamitzador/a presencialment, per telèfon o bé per correu electrònic. Un cop analitzada la proposta i la seva viabilitat (que es pugui fer perquè la sala no estigui ocupada quan la necessitin) s’informa a la persona o persones interessades.
Servei de connexió a Internet: A la planta baixa del centre hi ha 6 ordinadors amb connexió a Internet on els usuaris poden realitzar consultes i treballs d’ofimàtica. El centre també disposa de connexió WIFI per a dispositius adaptats a aquesta tecnologia.
Sales d’estudi nocturnes: Durant dos períodes a l’any el centre amplia el seu horari fins a les 00.00 hores de dilluns a divendres i de 10 a 20 hores
74


els caps de setmana per tal d’acollir la Sala d’Estudi nocturna. Aquest és un servei destinat als i les joves en període d’exàmens.
Sala de recursos musicals (Buc d’Assaig): El centre disposa d’una sala d’assaig insonoritzada i equipada per assajar. Posa a l’abast un set de microfonia, amplificador de guitarra i baix, bateria i taula de so. A la sala, a més, també s’organitzen classes de guitarra i altres instruments per a diferents nivells. Actualment el seu ús està restringit per problemes de manteniment de l’espai i molèsties al veïnat, mentre es treballa en el seu projecte de millora i reaïllament.
Espai per la Pau: L’Espai s’orienta especialment al treball i la implicació dels i les joves d’acord amb els principis que es deriven del programa ‘Joves i Cooperació: Joves per la Pau’. La funcionalitat de la seu de l’espai, a partir de l’adequació d’una de les sales del Mas Fonollar, posa a l’abast dels i les joves i professionals tot un conjunt d’eines educatives, participatives i creatives al servei de la formació i l’acció entorn la cultura de la pau, la cooperació internacional al desenvolupament, la solidaritat i la convivència fonamentada en el respecte per la diversitat i els drets humans.

El CRJ Mas Fonollar també acull les diferents assessories que el Consell Comarcal ofereix a la ciutat. L’assessoria en drets laboralsorienta i assessora jurídicament per tal de saber si els drets ens són respectats, tant si estem treballant com si busquem feina. També s’informa i assessora sobre la resolució de conflictes laborals, problemàtiques al lloc de treball, sobre els diferents tipus de contractes, nòmines, salari, convenis, acomiadaments, etc. Com totes les assessories, és gratuïta i està adreçada a joves dels municipis de la comarca del Barcelonès i menors de 35 anys. Les consultes es poden fer via correu electrònic o a través d’aquest formularihttp://www.barcelonesjove.net/cirej_nova_consulta/45702. El termini màxim per a resoldre els dubtes és de 72 hores (comptant dies laborables de dilluns a divendres).
L’assessoria en temes d’ocupació està present al CRJ Mas Fonollar dos dies a la setmana (dll. i dx., de 16 30 a 20 h). Mitjançant cita prèvia es pot obtenir informació i acompanyament per a l’elaboració itineraris professionals i orientació sobre com i on buscar feina, com fer un currículum, com preparar-se per a una entrevista, etc. A més, facilita l’accés als diferents serveis municipals d’ocupació existents i a les seves diferents actuacions. La responsable de l’assessoria també s’encarrega de la gestió de la borsa d’ofertes de treball per a joves de la comarca. 75

L'assessoria sobre mobilitat europea, dependent del Centre Europa Jove (CEJ), té presència al Mas Fonollar tots els dies de la setmana, tot i que també s’ha de demanar cita prèvia. Les assessores del CEJ tenen com a missió informar, orientar i assessorar a joves i entitats juvenils del Barcelonès que vulguin participar en programes de mobilitat europea. També a través de l'assessoria sobre mobilitat europea es pot accedir a la Borsa d'Ofertes de feina a l'estranger, i a totes les ofertes de feina a l'estranger que es gestionen des del servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada