dilluns, 22 d’abril del 2013

Com podem analitzar el mercat de treball ?

Com podem analitzar el mercat de treball ?

A continuació us facilito pàgines pel seu anàlisis:

- Idescat: http://www.idescat.cat/ 
- Observatori de treball http://www20.gencat.cat/portal/site/observatoritreball.
- Departament de treball ; http://www20.gencat.cat/portal/site/treball
- Barcelona Activa -Porta 22 ; http://www.porta22.com/porta22/cat/
- Instituto nacional de estadistica; http://www.ine.es/
- Educaweb ;http://www.educaweb.com/

Com podem coneixer els perfils professionals i les seves funcions ?

SOC : a la pàgina web del servei d'ocupació de catalunya podeu consultar més de 700 fitxes professionals en l'apartat " conèixer les feines: ;http://www.oficinadetreball.cat/socweb/opencms/socweb_ca/ciutadans/orientacioTrobarFeina/coneixer_feines.html. Apart podeu demanar cita a les oficines del SOC amb orientadors laborals , on de forma gratuïta us poden fer un seguit de sessions on precisament ajudar a que clarifiqueu objectius laborals, treballar competències, detectar necessitats formatives, repassar tècniques de recerca de feina i , en certa manera, incrementar les vostres possibilitats d'aconseguir els objetcius que us proposeu tant en la inserció laboral, com en la reorientació de perfils professionals.

-Porta 22 // BCN Activa ;Apart de la pàgina web ( http://www.porta22.com/porta22/cat/sectors-de-futur/index.jsp ), si us aneu a la delagació de barcelona activa al carrer llacuna 162 de barcelona, trobareu una xarxa d'ordinadors amb una intranet on podreu consultar entre altres coses, mès de 700 fitxes professionals. És un espai de consulta gratüit i amb informació molt valusoa. Apart teniu un centre de documentació bibiolgràfia, orientadors laborals, i cada dia fan càpsules i tallers formatius tant desenvolupament personal, professional i de tècniques de recerca de feina. Tots aquets recursos són gratuïts.Solen fer tallers o sessions temàtiques per sectors i perfils professionals ( logistica, aeronàutica, etc ).

-Lanbide ( Servei ocupació basc ); http://www.lanbide.net/

-Prometeo ( Servei d'ocupació Andalùs ); http://prometeo3.us.es/publico/index.jsp

-www.guiadeocupaciones.info

-www.tusalario.es

-Red Trabaja

- Laboris, Infojobs, Educastur, ETC.

i amb altres accions;

- mirant ofertes de feina de portals especiltzats en el sector que volguem cercar.
- anant a gremis, associacions, col·legis professionals, coneferències i sessions informatives de sectors com les que fan a "Porta 22 / BCN Activa".
- Realitzant pràctiques, tallers de tast, fer voluntariat en funcions o entitats del nostre interès, formació continua, ocupacional, especilitzada, etc.

En fi, si clarifiquem el que volem, tindrem molt guanyat..........


Font: Blog de l'Oriol Sala (http://siriusrrhh.blogspot.com.es)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada