dijous, 4 de febrer de 2016

Un centenar de nous professionals treballaran per reduir la pobresa energètica

Un centenar de nous professionals treballaran per reduir la pobresa energètica

L’Ajuntament de Barcelona i les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) han dissenyat un projecte que pretén reduir la pobresa energètica i també l’atur, gràcies a la creació de llocs de feina relacionats amb la millora mediambiental.
S’estima que a la ciutat hi ha unes 5.000 llars que necessiten sortir de la pobresa energètica. Això significa que són domicilis en els quals es consumeix més energia de la que poden assumir econòmicament, o que les condicions d’aïllament de l’habitatge estan en mal estat.
Per això el nou programa de lluita contra la pobresa energètica pretén disminuir el consum energètic d’aquestes llars, reduir també l’import de la factura i dotar els habitatges de mesures econòmiques que permetin consumir menys energia.
I tot això, gràcies a la creació d’ocupació, en concret de 100 llocs nous d’agents i informadors energètics. Es qualificaran professionalment, doncs, persones amb dificultats d’accés al mercat laboral i amb experiència en l’àmbit de la construcció, vinculades al programa “Làbora”.
Segons ha explicat en roda de premsa la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz: “Aquesta és una mesura amb la qual volem generar un cercle virtuós i intervenir en 2 flancs alhora.”
El projecte té una durada de 6 mesos i en total s’hi invertiran 2,5 milions d’euros, un 20% dels quals els aporta l’ECAS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada