dimecres, 26 de desembre del 2012

Sabies que... pots estudiar de franc a la Universitat de Harvard?


Sabies que... pots estudiar de franc a la Universitat de Harvard?

Sabies que... pots estudiar de franc a la Universitat de Harvard?
Autor: Ed Yourdon
O a la Universitat d’Stanford, o a la Universitat d’Edinburgh i a moltes més universitats de prestigi d’arreu del món? Des de cursos de seguretat digital fins a cursos sobre la història del món o psicologia, trobaràs cursos de totes les disciplines i especialitats. No t’ho creus? Continua llegint i t’ho expliquem.
L’aprenentatge en línia, més conegut com "e-learning", s’ha consolidat totalment a la xarxa, malgrat que encara és un fenomen novedós. Des de la iniciativa pública o privada s’ofereix un amplíssim ventall de cursos a distància per internet, homologats o no homologats, tot i que la majoria són de pagament.
Però un nou concepte està fent trontollar l’univers de l’aprenentatge en línia:l’educació oberta, que ofereix ensenyament de qualitat i de franc.
Ara, fer cursos a les millors universitats i assistir a les classes dels millors professors sense sortir de casa, és possible.
Plataforma Coursera (https://www.coursera.org/)Coursera va ser creada per professors de la Universitat d’Stanford amb el romàntic objectiu de fer arribar l’ensenyament de qualitat a tothom, més enllà del seu lloc de procedència, classe social o econòmica.
Aquest projecte neix d’un somni idealista i quasi bé utòpic i ja compta, en aquests moments, amb el suport i la participació de 33 universitats d’arreu del món, una oferta de 206 cursos en diverses especialitats i 1.944.516 alumnes de 190 països.
MetodologiaEls cursos tenen una durada mitjana de 5 a 10 setmanes, encara que també n’hi ha de 14 setmanes. Hi trobaràs els vídeos (subtitulats) de les mateixes classes presencials que imparteixen els professors i hauràs de fer tasques setmanals que seran avaluades. Disposaràs d’eines per interactuar amb altres alumnes que realitzen el mateix curs i, quan l’acabis, obtindràs un certificat del centre universitari.
Aquest certificat no equival a cap titulació oficial, però sí que pot tenir un gran valor afegit en el teu currículum quan hagis de competir amb altres joves per un lloc de treball. Les empreses valoren molt l’interès per l’especialització i la formació continuada dels seus treballadors.
RequisitsLa inscripció només et portarà un minut. Ganes d’aprendre i ampliar coneixements, dedicar unes quantes hores setmanals i una bona dosi de força de voluntat per complir les exigències del curs, són els únics requisits que et demanen. Ah, i també parlar l’idioma en el que s’imparteixen les classes, és clar.
Altres PlataformesCoursera potser és la plataforma més potent en aquest moment per nombre d’universitats participants i cursos ofertats, però no és l’únic projecte d’ensenyament de qualitat gratuït:
-EdX: (https://www.edx.org/) és una plataforma amb una metodologia molt semblant a Coursera fruit de l’associació de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts i la Universitat de Harvard.
Udacity: ( http://www.udacity.com/) una plataforma més especialitzada en cursos de programació.
UNED Abierta és la plataforma de cursos gratuïts de la UNED que va obrir les seves portes l’octubre de 2012 i s’adreça sobretot a la comunitat d’estudiants hispanoparlants.
Open Apps: http://open-apps.uoc.edu/index.php/ca/ és l’espai virtual de la Universitat Oberta de Catalunya on posa a l’abast d’estudiants i institucions un recull d’experiències docents i aplicacions de qualitat.


Més infpormació: www.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada