dimarts, 3 de maig del 2016

Grameimpuls inicia dos programes de suport a les empreses pe la contractació de joves

Grameimpuls inicia dos programes de suport a les empreses pe la contractació de joves

Enguany 140 joves de Santa Coloma de Gramenet podran participar dels Programes Joves per l’Ocupació i FEM Ocupació, amb l’objectiu de ser contractats per empreses del sector serveis, restauració, manteniment i comerç entre d’altres.
La rellevància d’aquests programes no només està en la millora de l’ocupabilitat del col·lectiu de joves, sinó que estableix la possibilitat que aquelles empreses que contractin a aquests joves es beneficiaran durant sis mesos d’importants ajuts a la contractació.
Els joves interessats en participar han d’estar en edats compreses entre els 16 i 29 anys, amb formació d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà, i/o amb experiència professional. Aquells joves que no tinguin el graduat en ESO, Grameimpuls els hi facilitarà l’oportunitat d’aconseguir-lo, ja que es contempla la matriculació a l’Institut Obert de Catalunya.
Aquests joves seran formats prèviament a l’inici de la contractació o durant la mateixa i la formació estarà relacionada amb el lloc de treball que ocuparan. Entre d’altres podran fer cursos d’ajudant de cuiner, ajudant de cambrer, mosso/a de magatzem, depenent/a i cambrera de pisos.
Les empreses són protagonistes d’aquests programes, aquelles que estiguin interessades en contractar accediran a una subvenció de 648,60 €/mes durant 6 mesos. L’empresa es pot acollir a qualsevol modalitat contractual a jornada completa o parcial. Aquest ajut a la contractació és compatible amb incentius fiscals i altres tipus de bonificacions contractuals.
Prèviament a la contractació hi ha la possibilitat que els joves realitzin pràctiques en empreses.
Apostar per fórmules de col·laboració públic-privat, com els Programes Joves per l’Ocupació i FEM Ocupació, suposa un impacte directe sobre la crisi, ja que la petita i mitjana empresa es beneficia d’uns ajuts a la contractació, que li permet a curt i mitjà termini poder plantejar-se nous objectius empresarials.
Els joves i les empreses interessades poden contactar amb Grameimpuls al carrer Rafael Casanova, 40 de dilluns a dijous de 8:30 a 14.00 i de 15.00 a 17.00 i divendres de 9.00 a 14.00 i si o prefereixen a través del telèfon 93 466 15 65 o al correu electrònicintermediacio@grameimpuls.cat. També a través de la nostra pàgina web fent clic aquí.
Aquests programes es desenvolupen en el marc de Garantia Juvenil, que és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil i estan cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Servei d’Ocupació de Catalunya, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls, SA.
Font: Grameimpuls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada