divendres, 7 de novembre del 2014

Nova web MonCat - nformació pràctica per als que volen residir i treballar en altres països del món.

El Departament d’Empresa i Ocupació ha creat el web MonCat, de suport integral a l'emigració. Al portal s’hi poden trobar tant els serveis que la Generalitat posa a disposició dels ciutadans catalans que decideixen retornar a Catalunya com informació pràctica per als que volen residir i treballar en altres països del món.
Amb aquesta iniciativa es dóna compliment al mandat parlamentari del Ple de Joventut celebrat el juliol del 2013 i les resolucions del ple de política general del setembre del 2013 on s’instava el Govern a dissenyar plans de suport al retorn dels joves.
En concret, els continguts es poden resumir en els punts següents :
De Catalunya al món
Es crea i s’ofereix un nou servei d’acollida en els països de destinació, en col·laboració amb les Comunitats Catalanes a l’Exterior, que s'espera que vagi creixent i consolidant-se amb el pas del temps, i també canals d’informació sobre tràmits administratius elementals i característiques socials bàsiques relatives a la residir i treballar a d’altres països.
Actualment hi ha disponible informació completa de catorze països: Alemanya, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Estats Units, França, Japó, Marroc, Mèxic, Panamà, Regne Unit, Suïssa i Xile. I s’està treballant en 13 països més com per exemple Àustria, Bèlgica, Nova Zelanda, Xina, Rússia i Luxemburg.
Del món a Catalunya
Per als ciutadans residents a l’exterior, MonCat ofereix serveis que facin possible i fàcil el seu retorn. En aquest sentit, poden trobar ofertes de treball a Catalunya, i com validar els estudis tant universitaris com no universitaris, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada