dissabte, 21 de desembre del 2013

FORMACIÓ DUAL A ALEMANYA

Aquest any el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya), a través d’EURES, està col·laborat amb el Servei Públic d’Ocupació Alemany (ZAV) per a la preselecció i difusió de vacants en diferents especialitats de Formació Dual en Alemanya. Concretament, durant el gener del 2014,  es duran a terme la preselecció per a les  regions alemanyes:  
 
-       Stuttgart (Waden Würtemberg)
-       Hamburg i Heide
 
 
Aquest tipus de Formació Professional té una durada mínima de 2 anys i màxima de 3 anys i mig, i està adreçada a joves europeus (nacionalitat espanyola o d’un altre pais europeu),  desocupats, entre 18 i 35 anys, que tinguin ESO o equivalent i que com a mínim tinguin coneixement de l’A2 d’anglès o Alemany.
 
Tots els projectes van acompanyats d’un procés previ de formació de llengua alemanya a Espanya (4 mesos) i altre a Alemanya  (1-2 mesos), seguit d’un període de pràctiques abans de la formalització del contracte d’aprenentatge. Les despeses de la formació - pràctiques i les despeses d’allotjament estan subvenciones pel ZAV, així com dos viatges l’any d’anada i tornada al país d’origen. 
 
Fases / Procés (orientatiu)
Gener 2014   
Preselecció de candidats, sessions informatives i entrevistes
Gener i febrer 2014 
Selecció de candidats
 
Febrer a Maig 2014             
Curs de llengua alemanya en origen. Màx. 400 unitats lectives (1 unitat lectiva: 45 minuts)
 
Juny a agost 2014      
Pràctiques i curs de llengua alemanya (màx. 200 unitats lectives) a Alemanya
 
Setembre 2014           
Inici FP DUAL a Alemanya
           
 
 
Les persones que vulguin rebre informació i participar-hi han de contactar amb  el servei EURES preferiblement per correu electrònic eures.seleccio.soc@gencat.cat aportant el seu currículum i dades de contacte (telèfons i correu electrònic)
 
També poden trucar a un dels següents telèfons:
 
93 554 78 01/ 93 554 78 02/ 93 554 78 03
 
Les persones que finalment siguin citades rebran un correu on s’informarà de la data, hora i lloc de la sessió informativa.
 
La data límit per les preinscripcions és el 3 de gener de 2014
 

A la web del SOC ja hi ha informació sobre la selecció de persones per als projectes de formació Dual amb Alemanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada