dimarts, 13 de juny del 2017

Aprofita aquest estiu, forma't o treballa en l'educació en el lleure!

L'estiu és un bon moment per fer coses noves, una d'elles capacitar-te com a monitor o treballar en el camp de l'educació en el lleure. Treballar en activitats de lleure o fer cursos intensius de monitor o de director d'activitats de lleure infantil i juvenil és una bona oportunitat per créixer a nivell personal i professional. Aprofita-ho!

Forma’t com a Monitor o Director

Si t’interessa el món de l’educació i t’agrada dinamitzar i ser protagonista d’una manera global en el creixement personal d’infants i d’adolescents a les seves activitats en el temps de lleure pots inscriure’t als cursos intensius de director/a o de monitor/a d’educació en el lleure que en aquest període intensifiquen les escoles d’educadors en el lleure.
La única condició que se’t demana és que tinguis 18 anys complerts al moment d’iniciar el curs.
Les escoles d’educació en el lleure d’arreu de Catalunya, reconegudes per la Direcció General de Joventut, tenen una variada oferta de cursos i moltes programen intensius d’estiu.
Els cursos són teòrics-pràctics i tenen les següents durades:
- Monitor/a: durada mínima de 310 hores (150 hores d'etapa teòrica i 160 hores de pràctiques)
- Director/a: durada mínima de 410 hores (290 hores d'etapa teòrica i 120 hores de pràctiques)
Ep! Recorda que pots convalidar part dels mòduls del curs de director amb estudis universitaris i amb dos anys d’experiència en el món del Lleure (700h mínim). Consulta-ho a les escoles de lleure.
Un cop siguis monitor o director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil aquests títols t’obren les portes a poder treballar a casals d’estiu, colònies, campaments, activitats extraescolars, menjadors i patis d’escoles, fires i parcs de Nadal...

Treballa en el món del lleure

Els diplomes de director i de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, t’habiliten per poder treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure.
Aquesta feina la pots fer, de manera remunerada, en el sector de l’educació en el lleure, especialment durant l’estiu, on hi ha una demanda creixent de persones titulades degut a les vacances escolars. També pots trobar ocupació durant l’any en menjadors escolars, activitats extraescolars, centres diaris d’educació en el lleure...
De juny a setembre l’oferta d’activitats de lleure s’incrementa considerablement i hi ha més demandes de monitors i directors en casals, colònies, campaments, rutes, camps de treball, ludoteques, establiments amb animació turística...
La feina en l’àmbit de l’educació en el lleure està regulada pel Conveni col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural.
Pots contactar amb entitats o empreses que organitzin aquesta mena d’activitats per saber si busquen personal o tenen alguna borsa on et puguis apuntar.
També pots treballar de manera voluntària en algun dels nombrosos moviments i associacions infantils i juvenils d’educació en el lleure (centres d’esplai i agrupaments escoltes) amb una funció educativa clara, la transmissió de valors individuals i col·lectius, tot contribuint a l’educació integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del temps lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada