dimarts, 2 de desembre del 2014

Euromediterranean Youth Meeting 2015

Euromediterranean Youth Meeting 2015

La Direcció General de Joventut convida els joves procedents de tota la regió Euromediterrània a la Trobada de Joventut que se celebrarà del 13 al 17 d’abril de 2015 a la ciutat de Barcelona.

La Trobada Euromediterrània 2015 pretén ser un espai d’encontre entre joves de diferents procedències amb un interès comú: conèixer les problemàtiques i les necessitats dels i les joves a la regió Euromediterrània.

Objectius

Aquesta actuació té com a objectius:

- Promoure l’actitud emprenedora en els joves com a eina de transformació social.
- Facilitar el treball en xarxa entre els països euromediterranis.
- Fomentar la creativitat, la innovació, l’esperit crític i la participació a la regió Euro-mediterrània
- Potenciar el debat juvenil i l’acció conjunta per millorar les condicions de vida dels joves a l’espai euromediterrani.

La Direcció General de Joventut va organitzar les dues edicions anteriors:

1. Trobada Euromediterrània de Joventut 2013. Joventut i transformació social.
Es van oferir formacions pràctiques en emprenedoria social, educació en drets humans i cultura de pau i tècniques de transformació social creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

2. Trobada Euromediterrània de Joventut 2014. Intercanvi de bones pràctiques en emprenedoria social.
Es va facilitar l’intercanvi de bones pràctiques de manera innovadora per tal que les persones participants tinguessin la possibilitat de conèixer i contrastar les dificultats i les oportunitats amb què s’han trobat a l’hora de dur a terme els seus projectes. Es van fer tallers sobre creativitat i treball en xarxa i una visita a projectes d’emprenedoria social implementats a Catalunya.

Enguany, el nostre centre d’interès és l’economia col·laborativa com a eina d’enfortiment de l’emprenedoria social. Oferirem una formació innovadora conduïda per experts en els quatre sectors principals per entendre i posar en pràctica l’economia col·laborativa: consum col·laboratiu, coneixement obert (accés lliure a la informació), producció i finançament entre iguals i micromecenatge. Ens centrarem en els aspectes legals, el finançament i l’emprenedoria com a eines que es poden utilitzar de forma molt eficaç per millorar els projectes d’emprenedoria social.

Els  participants tindran a l’abast tallers i debats i visitaran els punts de referència sobre l’economia col·laborativa que hi ha a Barcelona. Es preveu la participació de joves procedents de tots els països euromediterranis, líders de projectes, actuacions o iniciatives d’emprenedoria social transformadores als seus països.

Requisits

- Tenir entre 20 i 35 anys.
- Tenir coneixements de nivell alt d’anglès.
- Ser la persona fundadora o qui lidera o participa activament en l’empresa, cooperativa o empresa emergent (start-up) presentada.

Només s’accepten els projectes d’emprenedoria social i es valoren les iniciatives més innovadores i creatives que hagin generat algun tipus d’impacte de transformació social.


El termini de presentació de candidatures finalitza el 14 de desembre de 2014.

Enllaç inscripció: aquí

Es confirmarà l’acceptació de la candidatura i, per tant, de la participació a la Trobada per correu electrònic durant el mes de desembre de 2014.

Més informació

Les persones seleccionades es comprometen a participar activament en totes les activitats durant tota la Trobada i allotjar-se a l’alberg o hotel on es farà. Qualsevol absència s’ha de justificar degudament.

Es cobriran totes les despeses de viatge o transport, allotjament i manutenció.

Les persones interessades han d’emplenar el formulari electrònic; també es pot adjuntar la informació necessària i documentar gràficament el projecte presentat.

Les persones seleccionades han de pagar les quotes d’inscripció següents:
- 100 €, els ciutadans de la UE i del sud de la Mediterrània que tinguin visat o bé que no el necessitin per viatjar a Barcelona.
- 50 €, els ciutadans del sud de la Mediterrània que hagin de tramitar un visat.
- 50€, els/es participants que visquin a Catalunya.


Per a qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb l’Agència Catalana de la Joventut mitjançant l’adreça de correu electrònic Euromedyouth.bsf@gencat.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada