Itinerari emprenedoria social
Grameimpuls, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besòs i el Consell Comarcal del Barcelonès, organitza aquesta formació per introduir les persones en la ideació de projectes socials i col·lectius i aportar els coneixements per generar noves idees emprenedores dins del que anomenem Economia Social i Solidària (ESS). Tant si tens un projecte d’emprenedoria social com si tens inquietud sobre com funciona aquesta nova forma de fer economia, pots participar a l’itinerari.
La formació constarà de 5 sessions de 4 hores de durada cadascuna. Les temàtiques, impartides pels experts Jordi Garcia Jané, Laura Hernández Rovira i Guernica Facundo Vericat, seran les següents:
1. És possible emprendre social i solidàriament? Dia 6 d’abril, de 16.00 a 20.00 hores.
- Experiències inspiradores d'emprenedoria social cooperativa i tendències emergents en l'emprenedoria social cooperativa.
- De la idea a l'oportunitat: dinàmica de generació d'idees en els camps de la salut i l'alimentació a Santa Coloma de Gramenet. Selecció de proto-projectes a treballar en equip.
2. I com se sostenen les iniciatives emprenedores socials? Dia 13 d’abril, de 16.00 a 20.00 hores.
- Definició model de viabilitat: l'eina Canvas i la seva aplicació a projectes socials i solidaris. Elements clau de la sostenibilitat d'un projecte. Exemples pràctics sobre empreses socials existents.
- Exercici pràctic de definició de la proposta de valor de cada proto-projecte.
3. A qui interessa el que ofereixen les iniciatives emprenedores socials? Dia 20 d’abril, de 16.00 a 20.00 hores.
- Identificació del “mercat” potencial: la clientela, els socis, els consumidors-usuaris, els beneficiaris... Com relacionar-se, què oferir-los, com fer-los arribar els productes i serveis. Exercici pràctic de definició del “mercat” de cada proto-projecte.
- Visita a l'aula i entrevista col·lectiva a Conreu Sereny.
4. Cobrar no és el mateix que ingressar? Aquests estranys conceptes que també necessiten les iniciatives emprenedores socials. Dia 27 d’abril, de 16.00 a 20.00 hores.
- Com identificar les activitats i recursos que ha de fer l'equip emprenedor. Quines activitats i recursos estan fora del seu abast, amb qui més es pot comptar, quines aliances són valuoses. Exercici pràctic de definició de les activitats i recursos, així com les aliances necessàries de cada proto-projecte.
- La sostenibilitat econòmica, conceptes clars: pressupost/tresoreria, ingresso/cobraments, despeses/pagaments, inversions/finançament, preus/costos.
5. Un punt de partida del que continuar estirant el fil. (Data pendent de concretar).
- Visita a Cap Foguer.
- Revisió i presentació dels Canvas de cada proto-projecte.
Les sessions facilitaran entorns d'aprenentatge i de construcció col·lectiva i col·laborativa del coneixement. El contingut serà fonamentalment pràctic i fomentarà dinàmiques i aprenentatge mutu.
Les sessions tindran lloc per aquest ordre els dies 6, 13, 20 i 27 d'abril i una més per concretar en horari de 16.00 a 20.00, al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls (avinguda Generalitat, 99-101 de Santa Coloma de Gramenet). Les places són limitades, només un màxim de 15 proto-projectes o projectes podran beneficiar-se d'aquest programa i l'acceptació es realitzarà en funció a les potencialitats dels projectes. Cadascun podrà tenir més d'un participant si escau. El programa formatiu és gratuït però cal formalitzar una inscripció prèvia que es pot realitzar presencialment al Servei de Foment Empresarial (avinguda Generalitat, 99-101) a través del telèfon 93 466 52 24 o bé per correu electrònic aformacue@grameimpuls.cat.
Aquest projecte rep el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com del Fons Social Europeu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada