divendres, 30 de novembre de 2012

OFERTES DE TREBALL

Recordeu qeu a la web de GRAMEIMPULS robareu molta informació: FORMACIÓ, ORIENTACIÓ, EMPRENEDURIA I...OFERTES

SUPORT A LES COOPERATIVES I SOCIETATS LABORALS


La Generalitat dóna continuïtat al suport de cooperatives i societats laborals, així com a les entitats que les promouen.


El Departament d'Empresa i Ocupació ha publicat l’ordre de subvencions per al desenvolupament de les cooperatives i societats laborals. D'aquesta manera, i en la línia de passades edicions, la Generalitat donarà suport al moviment cooperatiu per al desenvolupament del territori.
En primer lloc, hi ha una línia de subvencions adreçada a cooperatives i societats laborals que incorporin persones sòcies treballadores. La quantia d’aquestes subvencions varia en funció del col·lectiu al qual pertanyen les persones incorporades, i pot arribar als 5.000€ en el cas de persones discapacitades en situació d’atur.
La segona línia de subvencions és per a projectes de cooperació entre empreses d'economia social. L'objectiu d'aquesta col·laboració empresarial ha de ser incrementar la productivitat i l'eficiència de les empreses implicades a partir de l'optimització de recursos compartits. Els conceptes subvencionables són l'assessorament extern, el disseny del projecte de cooperació i les despeses del personal intern afectat. La quantia d’aquesta línia de la subvenció és del 50% de les despeses programades, amb un límit de 15.000€.
Les entitats representatives de les cooperatives i de les societats laborals de Catalunya poden ser beneficiàries de la tercera línia de subvencions d'aquesta convocatòria. Seran despeses subvencionables les activitats de difusió, formació i foment de l’economia social i cooperativa que estiguin directament vinculades a impulsar la capacitat de generació d’ocupació. El topall de la subvenció seran 200.000€, limitats com a màxim el 150% de les retribucions que estableixi el corresponent conveni col·lectiu aplicable al personal de l’entitat beneficiària.
El termini per sol·licitar aquesta subvenció és de 10 dies hàbils a partir de la seva data de publicació, el 2 de novembre. Podeu consultar la documentació necessària per fer la sol·licitud en aquest vincle.

NOU CURS DE CATALÀ- NIVELL D


Nou curs de nivell D 


El mes de febrer de 2013 començarà un nou curs del nivell D de català en horari de vespre. La matrícula es farà durant el mes de gener.

Per a més informació, truqueu al 93 468 40 48 o visiteu regularment el web del CNL L'Heura.

No deixeu passar aquesta oportunitat!
MÉS INFORMACIÓ:


Centre de Normalització Lingüística L'Heura

Rambla de Sant Sebastià, 98-100, 5a planta
08921 Santa Coloma de Gramenet
Tel. 934684048
Fax 933851061

Adreça electrònica:santacoloma@cpnl.cat

ClicJob - UNA NOVA APLICACIÓ


Barcelonès Jove presenta una nova aplicació: ClicJob
Les ofertes de feina i convocatòries de beques publicades pels portals d’Internet més importants, a tan sol un clic

El context socioeconòmic actual i la situació en la que es troba el mercat laboral a Espanya dificulten cada vegada més l’accés a una oportunitat de treball per part dels joves. Amb aquest panorama, estar ben informat i amb celeritat de qualsevol convocatòria de reclutament de personal resulta imprescindible si volem continuar endavant.
En aquesta línia, i amb el propòsit d’oferir al col·lectiu juvenil del Barcelonès una sol·lució a les seves necessitats, des de Barcelonès Jove Net estrenem una nova aplicació: ClicJob. Es tracta d’una eina que funciona mitjançant la tecnologia RSS de sindicació de continguts i que informa, gràcies a una actualització periòdica, dels continguts que publiquen altres portals.

Què ofereix ClicJob?
L’aplicació aplega els continguts relacionats amb ofertes de treball i convocatòries de beques (tant d’aquí com de l’estranger) que es van publicant a més de 150 portals web d’arreu de Catalunya, Espanya, Europa i la resta del món.
La facilitat més destacable és que aplega tota aquesta informació en una sola planaweb, permetent a l’usuari guanyar en comoditat en la seva recerca de feina o de beques. A més, amb ClicJob es poden conèixer les beques que acaben de sortir o les últimes ofertes laborals sense necessitat de passejar d’una pàgina web a una altra.

Com funciona CLICJOB?
Accedir a l’aplicació és molt fàcil, es pot fer a través d’aquestes dues adreces:

PÀGINES WEB PER APRENDRE ANGLÈS
·         Pàgines per aprendre anglès

PROCÉS DE SELECCIÓ PER ANAR A TREBALLAR A ALEMANYA


JORNADES EURES
“COM PRESENTAR-SE A UN PROCÉS DE SELECCIÓ A ALEMANYA”


Tècnics EURES del Servei Públic Alemany es desplaçaran a Barcelona i Tarragona entre els dies 15 i 18 de gener, per realitzar un Taller Pràctic a candidats de determinats sectors que tinguin un projecte seriós de treballar a Alemanya. Les entrevistes individuals es realitzaran en l’idioma requerit per a cada perfil.
CONTINGUT DE LES SESSIONS: Presentació sobre viure i treballar a Alemanya. La sol·licitud de feina, carta de presentació i CV. L’entrevista amb els empresaris (telefònica o presencial). Entrevistes individuals amb els candidats, en l’idioma requerit per a cada ocupació (anglès o alemany) amb comprovació i tutoria sobre sol·licituds individuals de feina.

OCUPACIONS SOL·LICITADES I IDIOMA REQUERIT:
Oficis (imprescindible alemany): soldadors, fresadors, mecànics industrials, mecànics d’instrumental, mecànics, mecànics electrònics, lampistes, instal·ladors de gas, electricistes. Enginyeries (imprescindible anglès i/o alemany, excepte els mecànics que han de dominar l’alemany): mecànics, construcció, elèctrics, d’automoció, aeronàutics i aeroespacials, d’economia, de gestió de qualitat i distribució, en química, tecnologia mediambiental i de subministrament de tecnologia.
Professionals de la salut (anglès o alemany): metges joves, personal de cures (infermeres i infermeres geriàtriques).
Tecnologies de la Informació (imprescindible anglès, es valora alemany): científics d’ordinadors, enginyers de software.
Hosteleria (imprescindible bon nivell d’alemany): cuiners, recepcionistes i cambrers. SOL·LICITUDS
Si vostè és un professional d’alguna d’aquestes ocupacions, té domini de l’ idioma requerit i té previst traslladar-se a treballar a Alemanya, ompli la fitxa adjunta i enviï-la, sense oblidar-se de complimentar el telèfon i correu electrònic de contacte, a:
eures.tarragona.soc@gencat.cat si vol assistir a les sessions de Tarragona.
eures.barcelona.soc@gencat.cat si vol assistir a les sessions de Barcelona.
Es recomana adjuntar un currículum vitae actualitzat
Un cop estudiada la seva adequació als perfils demandats, rebrà, si és el cas, informació del lloc i data de la Jornada.

Data límit per a l’enviament de sol·licituds: 31 de desembre de 2012.


Més informació: a la teva Oficina de Treball

dijous, 29 de novembre de 2012

"LA RED DE CONTACTOS"


 La Junta  de Andalucía té aquest document que crec que pot ser d'utilitat.


MATERIAL D'UTILITAT


Potser   us pot ser d'utilitat.

Taller de Búsqueda de empleo online a nivel básico.


Taller de Búsqueda de empleo online a nivel básico.

Es un placer presentaros este Curso/Taller que Eduardo Moreno comparte con nosotros. Valiosa información que será de gran ayuda para aquel que se inicia en la búsqueda de empleo 2.0.
El objetivo de este curso es facilitar al alumno/a de una serie de habilidades para la búsqueda de empleo online que le permitan desenvolverse en el universo 2.0. que viene determinado por este esquema:


El curso se desarrolla en 10 unidades (Temas) que van desde lo más simple a mecánicas complejas que he desarrollado en un proceso de inmersión que me ha llevado estar conectado horas y horas diarias para comprender y discernir toda la información publicada y suministrada por la red y enfocarla al alumno/a.

Beques de formació pràctica d'àmbit euromediterrani per a llicenciats superiors de l'IEMed


Beques de formació pràctica d'àmbit euromediterrani per a llicenciats superiors de l'IEMed

Es convoca la concessió de 5 beques de formació pràctica d'àmbit euromediterrani per a llicenciats superior de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), per a l'any 2013.
L'objectiu és dur a terme tasques relacionades amb els diferents camps d'actuació de l'IEMed i promoure el seu estudi i coneixements, així com col·laborar en el conjunt d'activitats de l'Institut, mitjançant la realització de pràctiques professionals que permetin als/a les beneficiaris/àries complementar la seva formació universitària.
Els àmbits d'actuació de les pràctiques són els següents:
  • Àmbit de polítiques euromediterrànies
  • Àmbit de recrusos i documentació euromediterrànies
  • Àmbit del món àrab i mediterrani
  • Àmbit de desenvolupament socioeconòmic
  • Àmbit de comunicació
A qui va dirigit?
A llicenciats i llicenciades superiors.
Termini de presentació de sol·licituds: del 27 de novembre de 2012 al 10 de gener de 2013.
 

OFERTES DE TREBALL PER A MENORS DE 35 ANYS

RECORDEU QUE A  http://www.barcelonesjove.net/  TROBAREU MOLTES OFERTES DE TREBALL (PER A MENORS DE 35 ANYS!) 


Ofertes d'aquesta setmana

Ofertes encara vigents

dimecres, 28 de novembre de 2012

SESSIONS D'ORIENTACIÓ I SUPORT A LA CREACIÓ DE COOPERATIVES

Sessions d’orientació i suport a la creació de cooperatives

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, en el marc del programa Ara_Coop  treballa per estimular la creació d'empreses cooperatives i les acompanya durant el seu procés de constitució.
Periódicament organitza sessions d'orientació i suport dirigides a totes aquelles persones interessades en la fórmula empresarial cooperativa com a forma jurídica per organitzar la seva activitat laboral.
Són sessions informatives i de resolució de dubtes sobre les característiques principals de l’empresa cooperativa, el procés de constitució d’aquesta i els serveis d’assessorament i acompanyament gratuïts que la Federació presta a  persones emprenedores amb una idea de negoci.
El calendari de sessions és el següent:

MesDiaHorariPlaces disp.
desembre512.00 a 14.00si
desembre1917.30 a 19.30 si


Inscripcions
Per assistir a la sessió cal fer reserva prèvia a nuria@cooperativestreball.coop, indicant la data de sessió a la qual voleu assistir, les dades de contacte, el nombre de persones assistents i l'activitat que teniu previst realitzar.
Les sessions es realitzen al c/Premià, 15, 1a, de Barcelona.

MÉS INFORMACIÓ: http://www.cooperativestreball.coop

DATES MATRICULACIÓ DE L'INSTITUT OBERT DE CATALUNYA (IOC)

Noves dates de matriculació de l’IOC.

dimarts, 27 de novembre de 2012

DICCIONARIO DE EMPLEO PARA LA JUVENTUD

UGT presenta un diccionario de empleo para la juventud 


El Departamento de Juventud de UGT lanza la nueva campaña “La información mejorará tu situación”, dirigido, sobre todo, a jóvenes en desempleo, una guía práctica para facilitar la búsqueda de empleo y para entender el mundo laboral y lo que significan muchos de los conceptos que se usan a diario en las relaciones laborales, ya que no siempre se tiene la información necesaria para enfrentarse a una nueva situación laboral.
Mediante un Diccionario de Empleo, UGT-Juventud recoge los términos y definiciones específicas del mercado de trabajo que se utilizan más corrientemente, con el fin de que los jóvenes desempleados de nuestro país acudan a él para resolver sus dudas acerca de la regulación laboral.
Definiciones como “convenio colectivo”, “empresa de trabajo temporal”, “huelga” o “negociación colectiva” forman parte de nuestro día a día laboral, por lo que el sindicato pone a disposición de nuestra juventud este útil diccionario que seguro resolverá muchas dudas tanto a los jóvenes empleados, que desconocen conceptos claves del mercado de trabajo, como los desempleados que se encuentran en la búsqueda del mismo.
Así, en una segunda parte, y mediante un práctico marca páginas, la campaña lanza una serie de consejos para la búsqueda activa de empleo, con el fin de que la juventud de nuestro país conozca los pasos a seguir para obtener con éxito un puesto de trabajo en esta difícil situación económica.
UGT-Juventud se implica de nuevo activamente en la defensa de los derechos laborales de uno de los colectivos que más están sufriendo esta recesión, y pone a disposición de todos los jóvenes de nuestro país una herramienta útil, necesaria y eficaz para la búsqueda de empleo, para conocer cuáles son sus derechos en las relaciones laborales y para que el desconocimiento no les haga más vulnerables ante las ilegalidades o las injusticias.

TALLERS CENTRE EUROPA JOVE


Tallers del Centre Europa JoveTALLERS CIREJOFERTES PORTAL EURES


Ofertes, Convocatòries i Projectes d’Ocupació – EURES

Per tal de facilitar la tasca de totes aquelles persones que estan fent recerca de feina a l’Espai Econòmic Europeu, la Xarxa EURES estatal publica les ofertes i convocatòries a nivell europeu que considera d’especial interès per a aquestes persones usuàries

SERVICIO PÚBLICO DE EMPLEO ESTATAL (SEPE) www.sepe.es

Per accedir-hi, podeu seguir l’enllaç:
http://www.sepe.es/contenido/empleo_formacion/eures/convocatorias_ofertas/index.html

divendres, 23 de novembre de 2012

MANUALS CIBERNÀRIUM

Recordeu que al CIBERNÀRIUM de Barcelona Activa trobareu manuals que podeu consultar.  Estan molt bé!!!

http://w144.bcn.cat/cibernarium/cat/centre-de-recursos/searchRecurs.do

TOT QUEDA MOLT BEN EXPLICAT

Amb imatges/vídeo TOT queda molt ben exlicat!

Així, veureu la importància de l'alfabetització digital, de participar en una  Aula Activa de Recerca de Feina, etc.  moltes de les coses que us ofereix el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

by MarcaEmpleo

Con Mundolibre se estan poniendo en marcha programas y contenidos relacionados con el empleo, la formación, la orientación profesional y el emprendimiento, siempre desde y con las herramientas que nos proporcionan las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC).
De esta forma se continúa con la tarea de ofrecer a la ciudadanía herramientas y recursos para la búsqueda de empleo y autoempleo, así como información, consejos útiles y reflexiones sobre el mundo laboral en general (empresa, empleados, liderazgo, RRHH, incorporación de las TIC, etc.)
El reto, en suma, es continuar sensibilizando y capacitando a la ciudadanía mediante la organización de actividades relacionadas con las tecnologías, el empleo, la orientación, la formación y el emprendimiento.
Para más información: http://www.mundolibre.tv/index.php

dijous, 22 de novembre de 2012

NOU SERVEI DE TRADUCCIÓ AUTOMÀTICA


Nou servei de traducció automàtica amb el suport de la Unió Europea
Un consorci europeu amb el suport de la Unió Europea ha posat en marxa un nou servei de traducció automàtica per a les llengües de la Unió i d’altres.

En total hi ha 62 llengües, entre les quals hi ha el català i l’occità. Aquest servei permet la traducció en línia de textos i de pàgines web a partir de diferents sistemes de traducció. Un dels sistemes que hi participa és Apertium, el traductor automàtic desenvolupat per la Universitat d’Alacant.

Accés al traductor: www.iTranslate4.eu

WEB D'UTILITAT

En aquesta web trobareu informació de cursos i orientació:  http://www.ccoo.cat/fppuerto/index.aspx

DIRECTORI D'EMPRESES DEL SECTOR AUTOMOCIÓ


El sector de la automoción puede liderar la recuperación económica. 

Directorio de Empresas.La asignación de un nuevo Plan Industrial para las plantas de Palencia, Valladolid y Sevilla que, junto con el total desarrollo del Plan 2009 actualmente en marcha, garantiza unas importantes inversiones, el futuro inmediato de la actividad y carga de trabajo de las plantas, y sobre todo el mantenimiento y crecimiento del empleo.
En estas direcciones encontraremos directorios de empresas del sector:

Font:  MarcaEmpleo

dilluns, 19 de novembre de 2012

INFORMACIÓ D'UTILITAT PER A DISCAPACITATS

by MarcaEmpleo

Especial sobre Empleo y Discapacidad donde os informaré del Directorio completo de Centros Especiales de Empleo a nivel nacional,  de una serie de enlaces sobre búsqueda de trabajo y formación para personas con discapacidad y por último de una guía de ayudas con multitud de recursos.

1.- Los Centros Especiales de Empleo (CEE) son empresas cuya plantilla cuenta al menos con un 70% de personas con discapacidad. A continuación se facilita información relativa al directorio de Centros Especiales de Empleo por Comunidades Autónomas.

Otros enlaces que también pueden interesaros son los siguientes:

https://www.mercadis.com/centroservicios/dir_cee.jsp

http://guia-centros.fundacionuniversia.net/guia-centros.html

http://www.feacem.es/FEACEM/CEE/Catalogo/

http://www.empresaysociedad.org/

Trabajo para Discapacitados. Directorio de Centros Especiales de empleo. Ámbito nacional.

2.- Enlaces de Empleo y Formación para Personas con Discapacidad:

21 Enlaces Webs de Empleo para personas con Discapacidad

Portales de empleo para personas con discapacidad 

Ofertas de empleo personas con discapacidad

Ofertas de empleo para discapacitados

Becas de estudios para personas con discapacidad

El buscador de empleo apto para discapacitados intelectuales

Emplea2.0, el primer portal de empleo para las personas con discapacidad intelectual

3.- Más información sobre Recursos para las Personas con Discapacidad:

Guía de Ayudas a la Discapacidad. Recursos, Empleo, Centros, Becas etc Muy interesante y completa

Guía interactiva sobre teletrabajo e inserción de personas con discapacidad

Fuente: MarcaEmpleo
Fotos: Fotolia

1.300 empleos. Adjudicación del nuevo Plan Industrial de Renault.

by MarcaEmpleo

La Dirección de Renault ha adjudicado a las plantas españolas de Valladolid, Palencia y Sevilla el nuevo Plan Industrial de la multinacional francesa que permitirá la creación de 1.300 empleos, según han confirmado a Europa Press fuentes implicadas en la negociación.
El pasado 8 de noviembre la dirección de Renault España y los sindicatos mayoritarios representados en el Comité Intercentros, UGT, Comisiones Obreras (CC.OO) y la Confederación de Cuadros, alcanzaron un principio de acuerdo para mejorar la competitividad de las factorías del país y conseguir, de este modo, la aplicación en ellas del nuevo Plan Industrial de la multinacional francesa, que supondría la creación de 1.300 nuevos empleos.
Finalmente, la marca del rombo ha concedido a las plantas españolas este nuevo Plan Industrial al que también aspiraban Turquía y Francia.
Por otro lado, está previsto que el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, visite el próximo miércoles, 21 de noviembre, la factoría de Renault en la localidad palentina de Villamuriel de Cerrato.
Este Plan supondrá la creación de 1.300 nuevos empleos para fabricar entre 250.000 y 280.000 unidades del nuevo Mégane en Palencia, 1.400.000 nuevos motores en Valladolid y un número similar de cajas de cambio en Sevilla.

PROVES EXTRAÒRDINÀRIA I ORDINÀRIA D'IDIOMES A LES EOI

Es convoquen les proves extraordinària i ordinària corresponents al curs 2012-2013 per a l'obtenció dels certificats de nivell intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial que imparteixen les escoles oficials d'idiomes. 


Si voleu més informació.

PQPI nou a Santa Coloma


s'implanten determinats programes de qualificació professional inicial (PQPI) en diversos centres per ser impartits en el curs acadèmic 2012-2013.

SERVEIS TERRITORIALS A BARCELONA COMARQUES
Localitat: Badalona.
Perfil/s: Auxiliar de jardineria: vivers i jardins, auxiliar de pintura.
Codi: 08001431. Adreça: INS Isaac Albéniz
Parc Serentill, s/n
08915 Badalona

Localitat: Badalona.
Perfil/s: auxiliar de paleta i construcció.
Codi: 08001421. AdTroeçrrae:n ItN dSe lLaa B Paitnlleòdraia, s/n
08917 Badalona

Localitat: Santa Coloma de Gramenet.
Perfil/s: auxiliar de pintura.
Codi: 08037176. Adreça: INS La Bastida
C. Santa Eulàlia, s/n
08921 Sta. Coloma de Gramenet